Clinic 5: Bygning, sind og vilje - hvad giver den bedste ridelighed?

Hvad betyder det for hesten i forhold til gangarter, udnyttelse af kapacitet, holdbarhed, nydelse i hverdagen og hvad afgør hvor langt hesten kan udvikle sig.

Hvad er vigtigt at se på og vurderer når man skal købe ny hest, planlægge træningen og/eller forudse hvor langt hesten kan udvikle sig.

Hvad er det Julie ser på og lægge mærke til når hun søger heste? 

  • Hvordan vurdere hun hesten er bygget rigtigt til det den skal kunne yde. Hvad er ok af “bygningsfejl” og hvad er no-go.
  • Hvordan vurdere hun sindet? Hvad er vigtigt at lægge mærke til - både ved køb af ny hest - men også for at vurdere om den hest man arbejder med fx er klar til næste step.
  • Hvordan vurdere hun viljen? Hvad er for meget og for lidt. Hvor meget kan man gå på kompromis med - og hvor meget udvikler viljen sig 

Dyk ned i en 3 timers LIVE helt splinterny Clinic - sammen med Julie Christiansen. Få et indblik i hvordan de nye kommende top heste og mange lækre heste finde og nøje udvælges - og ikke mindst hvordan de videre uddannes og vurderes undervejs. Hvornår støder man på noget som kan stoppe hele udviklingen - eller som aldrig kan fikses. Og hvad skal bare bruge lidt mere tid og lidt styrke. 

Hvordan ser den perfekte islænder ud i forhold til ridelighed og bevægelse. Hvordan kan man se om hesten har udfordringer i bygningen - og præcis hvilke - og om de kan rides væk eller om de der for at blive. Hvordan kan man gennemskue om hesten kan løfte benene - om den bliver tung at ride eller svær at sætte. 

Hvordan kan man teste sind og vilje. Hvordan gennemskuer man om hesten er fræk eller ikke forstår. Hvad kan man gøre for at undgå en villig hest pludselig stikker af eller en hest fx arbejder bedre på banen. 

Denne 3 timers Clinic giver svar på alle disse spørgsmål og meget mere.

At lære mere om præcis disse emner - kan hjælpe bla i en købssituation - hvor det bliver nemmere at gennemskue hvad en evt hest kan skjule i sig af både godt og ondt. Det kan blive et værktøj til at vælge bedre næste gang man søger efter hest. 

Men at lære mere om disse emner - kan også hjælpe utrolig meget i den daglige træning af egen hest. "Har den svært ved det eller er den bare fræk?" - hvor ofte har man ikke spurgt sig selv om det indvendig (eller veninderne). I denne clinic får man mange gode værktøj til at gennemskue og der er noget i kroppen, viljen eller sindet - som gør at træningen skal tilrettelægges anderledes. Om en hest måske skal starte med en anden øvelse for at afhjælpe fx et problem i bygningen eller om man måske er stødt på et problem som hindre heste - så man ikke kan forvente hesten kan overkomme. 

Julie udtaler: “Jeg møder ofte ryttere som akkurat har købt ny hest eller træner egen hest igennem længere tid - og som har en drøm. Dog allerede ved første møde kan et mere trænet øjet se at den drøm kan hesten aldrig indfri. Mange mange andre gange møder jeg ekvipager - hvor der bare skal masser af tid og træning til. Denne Clinic giver lidt viden om - hvordan man selv kan blive bedre til at vurdere hvad der kan trænes væk og hvad der ikke kan


Bliv klogere  - nyd tiden - og nyd at nørde i:

Velkommen til 3 timer med 3 x verdensmester Julie Christiansen